Hyrylän keskustan eteläosa ilmasta

Kohde kuuluu polkuun Ilmakuvia Tuusulasta.
Hyrylän keskustaan etelästä saapuvien maamerkkinä oli 1950-luvulta vuoteen 1993 korkea mylly, jonka paikalla on nykyisin eteläinen S-market. Ennen Hyrylän eteläisen liikenneympyrän rakentamista Järvenpääntien ja Hämeentien risteyksen ruuhkaa ratkottiin erikoisen Y-risteyksen avulla, joka liikennejärjestely saattoi yllättää muualta tulleet autoilijat.

Lue lisää kohteesta

Mustavalkoinen ilmakuva nro 210 toukokuulta 1969. Etuvasemmalla näkyy mylly ja sen alapuolella Teboilin huoltoasema, joka oli suunnilleen nykyisen hampurilaisravintolan kohdalla. Peltolan tilakeskus jää suurien puiden katveeseen myllyn viereen. Järvenpään tien oikealla puolella olevat pellot kuuluivat Gärstgifvarsin tilaan. Tilalla harjoitettiin  maa- ja hevostaloutta 1980-luvun lopulle saakka. Päärakennus purettiin Tuusulan väylän tieltä ja pelloille nousi Kievarin asuinalue 1990-luvun alussa. 

Ilmavalokuva 211 kuuluu samaan toukokuussa 1969 otettuun sarjaan. Siinä Hämeentien (etualalla) ja Järvenpääntien y-risteys näkyy paremmin. Risteysalueen takana on Shellin vanha huoltoasema, joka oli samalla paikalla kuin nykyinen. Hyökkälän koulu on vasemmalla ylhäällä.

Vuoden 2003 ilmakuvassa näkyy liikenneympyrä ja 1990-luvulla nelikaistaiseksi rakennettu  Tuusulanväylän/Järvenpääntien linjaus, joka liikenne ympyrän eteläpuolella noudattelee vanhan Tuusulantien linjausta, mutta Hyrylän keskusta-alueella kulkee hieman idempänä kuin vanha Järvenpääntie.

Vuoden 2013 ilmakuvat kertovat, että Hyrylä on kasvanut melko kaupunkimaiseksi keskustaksi.

Hyrylän keskustan eteläosa