Lisätietoa

Virtuaali-Tuusula julkaistiin ensimmäisen kerran verkkosivustona vuonna 2013 Tuusulan kunnan täyttäessä 370-vuotta. Se toteutettiin Tuusulan kunnan, Tuusulan seurakunnan ja Tuusula-Seuran yhteishankkeena.

Julkaisun jälkeen Tuusulan museo on hoitanut Virtuaali-Tuusula -verkkosivuston ylläpitoa ja kehittämistä. Sivusto on toiminut muun muassa koulujen opetuksessa ja historianharrastajien kesken Tuusulan historian tietopankkina.

Vuonna 2023 sivusto on uusittu. Sivuston käytettävyyttä ja sen toimivuutta eri mobiililaitteilla on parannettu. Samalla sivuston kohteita ja kuvitusta on lisätty ja päivitetty.

Sivuston sisällöt on jaoteltu polkuihin aihealueittain. Kaikki kohteet on myös löydettävissä sijainnin mukaan jaoteltuna Etelä-, Keski- ja Pohjois-Tuusulaan. Lisätietojen alla olevaan tietopankkiin on koottu lisäksi kotiseutupoluista julkaistut esitteet sekä pidemmät artikkelit, joihin viitataan polkujen kohdalla. Kotiseutupolkujen versiot ovat tietopankissa pdf-muodossa sellaisenaan, kun ovat julkaisuhetkellä olleet.

Sivuston verkkosovelluksen ja visuaalisen ilmeen on tehnyt Netland Oy.

Valokuvat

Sivustolla olevien kuvien yhteydessä on mainittu kuvaajat. Historialliset kuvat ovat Tuusulan museon kuva-arkistosta. Kaikkien kuvien käyttöoikeus on Tuusulan museolla.

Historiallisia kuvia voi käyttää omissa julkaisuissa mainitsemalla lähteeksi: Tuusulan museo, Virtuaali-Tuusula.

Videot

Kaikki sivuston videomateriaali on katsottavissa myös Tuusulan museon Youtube-kanavalla. Tuusulan museon Youtube-kanavalle

Kiitokset

Lämmin kiitos lukemattomille yhteistyökumppaneille, yhdistyksille, yrityksille ja yksityisille henkilöille, jotka ovat luovuttaneet Virtuaali-Tuusulaa varten tietoja ja materiaalia.