VirtuaaliTuusula

Petanque-ottelu karkottaa työhuolet

Peten työpäivä Helsingissä on päättynyt ja hän matkustaa lähijunalla Tuusulan Rykmentinpuiston asuinaluetta kohti. Pete kuuntelee matkustaessaan korvanapeilla radiota. Ohjelman juontajat nauravat katketakseen omille vitseilleen, mutta Peten ilme on peruslukemilla; kaikki ei mennyt töissä putkeen ja työpäivän jättäminen taakse on vaikeaa, vaikka on perjantai. Puhelin soi. Ilona-vaimo siellä muistuttaa, että Peten pitäisi viedä Pax koirapuistoon. Ilona on joutunut lähtemään toimistolle, vaikka tekee yleensä työt kotona etäyhteyksien avulla. Lapset ovat puolestaan bänditreeneissä ja futiksessa.

– Ihan kuin se olisi minun vika, jos ne kiristää aikataulua..., Peten päässä pyörivä kehä ei meinaa hellittää.
Lue lisää

Lähijuna pysähtyy Rykmentinpuiston matkakeskukseen. Pete nousee liukuportaat ylös keskusta-aukiolle. Torimyyjät ovat sulkemassa kojujaan tältä päivältä.

Laulajaiset rakennuttivat talon yhdessä naapureiden kanssa kolme vuotta sitten. Ryhmärakennuttamisessa pääsi tutustumaan tuleviin naapureihin jo ennen muuttoa ja hankinnat tulivat edullisemmiksi. Talosta tuli juuri sellainen kuin he olivat haaveilleet. Ilona mainosti kavereilleen, että he eivät tarvitsisi kesämökkiä, kun heidän talonsa oli mökki ja kaupunkiasunto yhdessä. Talo näyttää perinteiseltä rintamamiestalolta, mutta lämpiää maalämmöllä ja kerää käyttösähköä aurinkopaneeleilla.

ilonaPete huomaa, että ovenpieleen kiinnitetty laulurastaan kuvalla koristeltu nimikyltti on heilahtanut vinoon, hän oikaisee sen ja kuulee jo samalla Paxin tervehdyshaukun oven takaa. Mustavalkoinen perhoskoira syöksähtää kiehnäämään Peten jalkoihin, kun ovi aukeaa. Pete rapsuttaa terhakkaa koiraa korvan takaa. Koiran hyvätuuli tarttuu, ja Peten työväsymys alkaa jo hellittää. Pete ottaa kaulapannan naulakosta ja pujottaa sen Paxin kaulaan.

Viereisessä koirapuistossa Pete tapaa naapurin Vesan, joka on tuonut Pontus-koiransa ulkoilemaan.

– Miten töissä? Vesa kysyy.

– Ei parhaalla mahdollisella..., Pete aloittaa, mutta joutuu keskeyttämään, kun vastapäätä asuvat Mikko ja Pasi kävelevät puiston aidan ohi ja huutelevat tervehdyksiään. Miehet heiluttelevat petanque-kuulapussia ja haastavat Peten ja Vesan otteluun. Häviäjät kokkaisivat grilli-illallisen.

Miehet siirtyvät puutalokorttelin keskellä olevaan vehreään puistikkoon, jonne on tehty petanque-kenttä. Peli on heti alusta lähtien tiukka, mutta Pete ja Vesa onnistuvat voittamaan, kun Pete kilkkaa viimeisellä heitollaan vastustajien parhaimman kuulan kauemmaksi. Mikko ja Pasi tekevät mukamas lähtöä, mutta jäävät hymyillen paikalle, kun Pete ja Vesa muistuttavat pelipanoksesta. Miehet näpyttelevät Pasin kännykällä tilauksen ja kohta kaupan auto kaartaakin paikalle.

pax01_png (2)Kesäkuun alun ilta-aurinko jaksaa vielä lämmittää, kun Pete ja Vesa istuvat puisen pöydän äärellä, siemailevat virvoitusjuomaa ja nuuhkivat Mikon ja Pasin isännöimästä grillistä nousevia tuoksuja. Vesan ja Peten lapset ja vaimotkin ovat tulleet paikalle. Lapset maistelevat ensimmäisinä valmistuneita broilerifileitä ja pekonisieniä.

– Niin, mitä sinun piti sanoa työpäivästä tänään aiemmin? Vesa kysyy Peteltä.

– Ei yhtään mitään, Pete sanoo ja antaa Paxin napata kädestään pekonipalan.

Etelä-Tuusula Muut Keski-Tuusula Kellokoski Jokela Tutustu kaikkiin
Valitse alue jonka polut ja kohteet haluat nähdä tai TUTUSTU KAIKKIIN!