VirtuaaliTuusula

Rykmentinpuisto – Laulajaisten tarina

Tuusulan Hyrylä muuttuu melkoisesti seuraavan 30 vuoden kuluessa: keskukseen on tulossa 10 000–15 000 asukkaan nykyaikainen asuinalue, Rykmentinpuisto. Se muodostuu Hyrylän keskustasta ja entiselle varuskunta-alueelle rakennettavista uusista kyläkokonaisuuksista.

Rykmentinpuistosta on tarkoitus luoda asuinympäristö, jossa on monipuoliset palvelut ja hyvät liikenneyhteydet, mutta myös loistavat luonnon tarjoamat virkistysmahdollisuudet. Tulevaisuudessa Rykmentinpuistossa asuvat koiranomistajat voivat viedä nuuskunenänsä alueen omaan koirapuistoon, ja viherpeukaloiden on mahdollista kasvattaa porkkanoita ja salaattia asuinalueellaan sijaitsevilla viljelypalstoilla. Rykmentinpuistoon mietitään myös uudenlaista nettikauppaa, josta asukkaat voisivat tilata ostoksia kotiinsa vuorokaudenajasta riippumatta.

Varuskunta-alue on kuulunut valtakunnallisesti merkittävien kulttuurihistoriallisten ympäristöjen luetteloon. Rykmentinpuiston rakentamisessa kunnioitetaan kulttuurihistoriallisia ja rakennustaiteellisia arvoja sekä luontoa.

Laulajaisten tarina kertoo Rykmentinpuistossa tulevaisuudessa asuvasta perheestä. Tarinan on kirjoittanut Seppo Mentula ja kuvituksen on tehnyt Aarne Kempas.

Rykmentinpuiston perustiedot, suunnitelmat ja tämän hetkinen tilanne löytyvät Rykmentinpuiston omilta nettisivuilta. Katso Rykmentinpuiston nettisivut

A. Petanque-ottelu karkottaa työhuolet
Peten työpäivä Helsingissä on päättynyt ja hän matkustaa lähijunalla Tuusulan Rykmentinpuiston asuinaluetta kohti.
B. Even kappaleen ensiesitys saa yllättävän kuulijan
Even tablettikone ilmoittaa, että hänen opiskelukaveriltaan Maijalta on saapunut viesti. Eve lukee sen vaivihkaa samalla, kun seuraa luokan medianäytöltä Tuusulan lukion saksalaisen ystävyyskoulun tekemää lähetystä.
C. Ilona saa hyviä neuvoja porkkanan istutuksessa
Laulajaisten perheen Ilona-äiti on odottanut kärsimättömänä, että säät lämpenisivät siihen pisteeseen, että porkkanansiemenet voisi kylvää Rykmentinpuiston viljelypalstan maahan.
D. Eetu loistaa futiskentällä
On alkamassa Tuusulan eri asuinalueiden välisen jalkapalloturnauksen loppuottelu Tuusulan urheilukeskuksessa. Rykmentinpuisto tuli viime vuonna toiseksi, ja Eetu on nyt päättänyt, että sijoitus kirkastuu kultaiseksi.
Etelä-Tuusula Muut Keski-Tuusula Kellokoski Jokela Tutustu kaikkiin
Valitse alue jonka polut ja kohteet haluat nähdä tai TUTUSTU KAIKKIIN!